graan

graan

Graanveld van Nicolas Supiot, Brambéac 2017 © D. Galitzine

 

Korst engageert zich!

 

Graan dat je in België op het veld ziet staan dient haast uitsluitend als veevoeder. Dat zouden we graag anders zien. Belgisch graan dat weer tot brood verwerkt wordt, en zo onze lokale graanvarieteiten weer naar waarde doen schatten.

 

Daarom de keuze om zoveel mogelijk voor lokaal graan te gaan, in samenwerking met de BoerEnCompagnie, een landbouwcooperatieve uit het Leuvense die zowel moderne als oude granen teelt.

Meer info over granen vind je op de pagina graan+.

 

Michel van de BoerEnCompagnie, Bierbeek 2016

 

De BoerEnCompagnie zoekt nog extra gronden, en vult de eigen graanoogst aan met granen van La Ferme de Buis, een klein gemengd familiebedrijf uit Henegouwen. Daarnaast gebruikt de bakkerij ook meel van flourpower, een authentieke windmolen in Poeke die met granen uit België en Zeeland werkt.

 

Trouwens, mocht je nog een lapje grond ter beschikking hebben voor biologische graanteelt, neem zeker eens contact op met de Landgenoten!

Copyright @ All Rights Reserved