de bakker

de bakker

Achter korst staat Linde Decoodt

 


Linde groeide op in Gent. Na een studie 'sociale geschiedenis' in Rotterdam en Leiden besluit ze dat ze liever haar gedachten loslaat en met haar handen werkt. Voeding is voor haar een ontdekkingstocht naar de basis.


2 jaar woont ze boven in de bergen van het Franse centraal massief waar ze kennis maakt met het harde boerenleven. In Frankrijk raakt ze gefascineerd door de techniek van zuurdesembrood en houtovens.


Terug in Belgie bijt ze zich vast in het idee professioneel zuurdesembrood te willen bakken. Ze volgt een klassieke bakkerij-opleiding en werkt daarnaast als bakkershulp in een conventionele bakkerij.


Eenmaal de opleiding afgerond wil ze verder kennis vergaren, bijleren, ontdekken. Ze trekt naar het oosten en belandt in Berlijn, waar ze zich meteen thuis voelt en omringd wordt door inspirerende projecten en warme vrienden. Ze vindt werk in een coöperatief georganiseerde biologische bakkerij in Kreuzberg waar ze vooral zuurdesembroden op basis van rogge maakt.


Als Linde verneemt dat Kobe Desramault samen met Sarah Lemke een zuurdesembakkerij met houtoven opende in Gent, verlaat ze Berlijn om eindelijk met houtovens te werken en bij te leren van een gerenommeerd keukenteam. Linde werkte anderhalf jaar in 'de superette' en ziet dit als de plek die haar de mogelijkheid gaf zich voluit professioneel te ontplooien.


Na nog verschillende stages in het buitenland te volgen bij inspirerende bakkerijen zoals Mirabelle in Kopenhagen en een verblijf in Bretagne, bij Nicolas Supiot, een eigenzinnige befaamde boer-bakker, besluit ze dat de tijd rijp is om haar eigen project op poten te zetten.


In Leuven vindt Linde een voedingsbodem voor haar uniek project.


Copyright @ All Rights Reserved